Eighties, spandex en worstelen: de trailer van 'GLOW'

Vanaf vandaag kan je op Netflix de nieuwe reeks 'GLOW' bekijken, het gefictionaliseerde verhaal achter het gelijknamige cultprogrogramma uit de jaren 80. Producer van de reeks is Jenji Kohan, de dame die ons eerder al het fantastische 'Orange is the new black' schonk.

In 'GLOW' zien we Alison Brie ('Community', 'Mad Men') opduiken als Ruth, een actrice die moeilijk werk vindt aangezien alle grote rollen vooral voor mannen zijn. Iets wat pijnlijk maar ook hilarisch duidelijk wordt in de openingscène waarin ze per ongeluk de tekst van het mannelijke personage leest tijdens een auditie. Om de eindjes aan elkaar te knopen, gaat ze in op een casting voor het nieuwe programma 'Gorgeous Ladies of Wresteling' van de aan lager wal geraakt regisseur Sam Silva (Marc Maron) waarin - zoals de titel doet vermoeden - vrouwen het tegen elkaar opnemen in de ring. Geen supermodellen, maar wel een bont gezelschap van alle maten en kleuren. Girl power, baby!

Naast Alison Brie en Marc Maron duiken ook Ellen Wong ('Scott Pilgrim'), Betty Gilpin ('Nurse Jackie'), Sunita Mani ('Mr Robot') en Kate Nash (jawel, de zangeres) in de reeks op.