Rockit 2017 : een vooruitblik

Rockit is een nieuw, avontuurlijk festival dat plaatsvindt op ZATERDAG 11 NOVEMBER 2017. Het biedt een versmelting van genres en stijlen: van jazz tot alternatieve rock, experimentele pop tot gecomponeerde muziek. De Oosterpoort presenteert in eigen huis op één dag achttien acts in vijf zalen. Verwacht een spannende mix van rising stars tot gevestigde namen, met pionier Herbie Hancock als inspirator.

Rockit verleent namelijk zijn naam aan Hancock’s gelijknamige monsterhit uit 1983. Dit nummer was destijds baanbrekend als mix van funk, jazz, hiphop, dance en een vleugje rock. Nieuw sterrenstelsel De line-up die de Oosterpoort samen met coproducent, het North Sea Jazz Festival presenteert, bestaat uit artiesten die zich open stellen voor het onbekende. Muzikanten die een nieuw ‘sterrenstelsel’ willen betreden door jazz als uitgangspunt te nemen, maar veel verder gaan dan dat. Door bijvoorbeeld samen te werken met hiphop, pop en rockalbums en die invloeden verwerken in hun eigen projecten.

Zo zijn saxofonist Donny McCaslinen drummer Mark Guiliana te horen op David Bowie’s Blackstar, is Jeff ParkerJbandlid van de post-rockgroep Tortoise en werkt  Thundercat samen met Kendrick Lamar, alsook met Michael McDonald. Daarnaast richt Rockit zich op veelgeprezen acts binnen de internationale jazz- en muziekscene. Denk aan BADBADNOTGOOD,  Portico Quartet en trompettist Avishai Cohen Music, die onlangs van De Volkskrant een vijfs-sterren recensie ontving. ROCKIT: FUTURE MUSIC Denk bij Rockit aan dampende duo’s in de kelder die elkaar constant uitdagen, aan een intieme jazz-setting in de Kleine Zaal, aan beweging in de Foyer, aan underground met een rauw randje in de Binnenzaal en uitdagend spektakel in de Grote Zaal. Het is allemaal te vinden op Rockit: hip, eigentijds, prikkelend, grensverleggend. Kortom: future music. Houd de website in de gaten voor updates.

6 november 2017 update: namen andere artiesten. Onder andere TaxiWars en KNOWER  Miles Mosley het duo Ben van Gelderen Reinier BaasGard Nilssen  Shabaka Hutchings tune-yards 

Houd de website in de gaten voor meer updates en eventuele veranderingen.