Pip Blom winnaar Music Moves Europe Talent Award

Pip Blom winnaar Music Moves Europe Talent Award

(fotos van Pip Blom door  © william ejam maail)

 

Internationale jury heeft twaalf winnaars geselecteerd • Stemmen voor Public Choice Award begint vandaag

De eerste winnaars van de Music Moves Europe Talent Awards zijn vandaag bekend gemaakt. Uit de vierentwintig genomineerden, die op het Reeperbahn Festival in Hamburg zijn aangekondigd, selecteerde een internationale jury twaalf winnaars, die het Europese geluid van vandaag en de toekomst representeren.

Pip Blom is de Nederlandse winnaar van de award in de categorie rock. De jury over Pip Blom: "A real energy and a real breakthrough sound."

 

De andere winnaars zijn:

Bishop Briggs (UK) en Lxandra (FI) [Pop],

Pale Waves (UK) en Pip Blom (NL) [Rock],

Smerz (NO) en Stelartronic (AT) [Electronic],

Rosalía (ES) en Aya Nakamura (FR) [RNB/Urban],

blackwave. (BE) and Reykjavíkurdætur (IS) [Hiphop/Rap],

Avec (AT) en Albin Lee Meldau (SE) [Singer-songwriter].


De Music Moves Europe Talent Awards is een nieuwe prijs van de Europese Unie voor populaire en hedendaagse muziek, georganiseerd door ESNS (Eurosonic Noorderslag).

De prijzen worden op ESNS in Groningen uitgereikt. Daarnaast kiest het publiek uit elke categorie de Public Choice Award, waarvoor het stemmen vandaag begint. Ook deze winnaars worden bekend gemaakt in Groningen op woensdag 16 janauri 2019.

De Jury
De internationale jury van de Music Moves Europe Talent Awards bestaat uit Huw Stephens (presentator BBC Radio 1), Julia Gudzent (Programmeur Melt! festival), Katia Giampaolo ( Estragon Club Italië), Kristian Kostov (Winnaar EBBA + Public Choice Award 2018) en Wilbert Mutsaers (Head of Content, Spotify Benelux). De organiserende partijen worden vertegenwoordigd door Robert Meijerink (Boeker ESNS) als voorzitter van de jury en Bjørn Pfarr (Boeker Reeperbahn Festival) als vice-voorzitter van de jury.

De prijs
Het doel van de Music Moves Europe Talent Awards is het vieren van nieuwe en opkomende talent uit Europa en hun internationale carrières te ondersteunen. Elke winnaar krijgt een prijzenpakket van €5000 bestaande uit tour- en promotie-ondersteuning, alsook optredens op ESNS en een op maat gemaakt trainingsprogramma.

De Music Moves Europe Talents Awards is de opvolger van de European Border Breakers Awards (EBBA) en worden gedragen door het Creative Europe programma van de Europese Commissie, met ondersteuning van Gemeente Groningen, Provincie Groningen en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De prijs wordt in zijn nieuwe vorm ondersteund door een unieke coalitie van partners, waaronder Reeperbahn Festival, Yourope, European Broadcasting Union (EBU), Independent Music Companies Association (IMPALA), International Music Managers Forum (IMMF), Liveurope, Live DMA, European Music Exporters Exchange (EMEE) en Digital Music Europe (DME).