Morgen start Dokk'em Open Air 2014!

Nog één nachtje stilte en dan gaat het los: Dokk'em Open Air 2014

We hebben hun custom-made festival-app op de telefoon gezet om alvast een lijstje met bands die we niet willen missen in ons nu-nog-frisse-hoofd te stoppen.

ENTHRONED

Blackmetal uit het hoge zuiden. Charlerois in België wel te verstaan. Deze met corpsepaint en spikes bekleedde brutelingen brachten dit jaar hun elfde album uit, Sovereigns.

THE DILLINGER ESCAPE PLAN

Over TDEP hebben we al heel veel geschreven en zijn ons inmiddels goed bekend. Toch willen we een show van deze mathmetal-maniacs niet missen. Verwacht circle-pits, headwalking en vliegende gitaristen.

ANNIHILATOR

Deze Canadese thrashmetal pioneers draaien al vanaf 1984 mee. Ze horen bij de absolute crème de la crème van grote metalbands. Een show van Annihilator staat garant voor dikkere nekspieren en een piep in je oren die klinkt als de fijnste gitaarsolo's.

M.O.D.

Oftewel Methods of Destruction is de Amerikaanse hardcore- thrashmetalband rond zanger Billy Milano. Iedereen die destijds S.O.D. op Wâldrock zag weet wat dat betekent. Snoeiharde hardcore met Billy's subtiele 'humor'. Tovert een dikke smile op de meest brute koppen.

METAL CHURCH

Heavy Metal. Uit Amerika. Metal Church werd in de vroege jaren 80 al groot met hun eerste plaat Metal Church. Met het geweldige nummer Metal Church.

 

NAPALM DEATH

Waarschijnlijk de bekendste grindcoreband ter wereld. Korte, snelle, harde en afwisselende nummers met de onmiskenbare brul, inclusief Brits accent van Mark ‘Barney’ Greenway, de snelle blastbeats van Danny Herrera en de stofzuigerbas van Shane Embury.

DEATH DTA

Toen Chuck Schuldiner in 2001 op 34 jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker, verloor de wereld de vader en grondlegger van de deathmetal. In 2012 besloten Schuldiners bandleden, familie en management als eerbetoon aan Chuck een benifietconcert te geven, wat uitmondde in een wereldwijde tour in 2013. Dit jaar komen ze voor een eenmalig festivaloptreden naar Dokk'em Open Air.