Metropole Orkest XXL naar Melkweg

Onder de noemer ‘Metropole Orkest XXL’ trapt het orkest zijn jubileumjaar af in de Melkweg in Amsterdam. Het MO geeft van maandag 18 tot en met donderdag 21 mei elke avond een concert met een andere toonaangevende artiest of formatie. De verscheidenheid van deze concerten benadrukt de veelzijdigheid van het Metropole Orkest. Naast de bijzondere concerten zijn er elke dag exclusieve masterclasses waar solisten en musici een uniek inkijkje geven in hun muzikale leven.

Metropole Orkest XXL is een samenwerking tussen de Melkweg en het Metropole Orkest. Het 75-jarige bestaan van het orkest en 50 jarig bestaan van de Melkweg vormen een mooie gelegenheid om met een speciale serie concerten te laten zien waar de muzikale partners voor staan. Metropole Orkest en de Melkweg werken al jaren succesvol samen, de jaarlijkse opening van het Amsterdam Dance Event die de twee organisaties samen programmeren is daar een mooi voorbeeld van. Zowel de Melkweg als het Metropole Orkest zijn altijd op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de muziek en hebben de ambitie die aan een breed nieuw publiek te laten horen en zien, Metropole XXL is hier de vertaling van.

 

 

 

 

 

Maandagavond 18 mei trapt Metropole Orkest XXL af met Cory Henry. De Amerikaanse soulzanger en pianist, gospelmuzikant en muziekproducer is bekend van zijn eigen formatie The Funk Apostles, van de powerjazzformatie Snarky Puppy, het Cory Henry Trio en hij timmert ook solo aan de weg. 
Cory Henry en het Metropole Orkest spelen de beste tracks van hun eerdere samenwerkingen. Uiteraard worden ook orkestrale bewerkingen van Henry’s eerdere werk en zijn nieuwste album ‘Art of Love’ gespeeld.Cory Henry en het Metropole Orkest spelen de beste tracks van hun eerdere samenwerkingen. Uiteraard worden ook orkestrale bewerkingen van Henry’s eerdere werk en zijn nieuwste album ‘Art of Love’ gespeeld.

 

 

Dinsdag 19 mei betreedt de populaire rapformatie De Jeugd Van Tegenwoordig het podium met het Metropole Orkest.

Bas Bron, Vjeze Fur, Willie Wartaal en Faberyayo vormen samen De Jeugd Van Tegenwoordig. Veertien jaar geleden ontketende De Jeugd een revolutie met ‘Watskburt?!’. De daaropvolgende jaren bracht de band zeven albums uit en scoorde talloze hits als ‘Sterrenstof’, ‘Get Spanish’, ‘De Formule’ en natuurlijk ‘Ik Kwam Haar Tegen In De Moshpit’. Ze stonden als headliner op het affice van vele grote festivals. Vorig jaar beleefde De Jeugd een voorlopig hoogtepunt met een 1000ste show in een uitverkocht Olympisch Stadion. Het Metropole Orkest en De Jeugd ontmoeten elkaar voor het eerst op het podium van de Melkweg: spektakel gegarandeerd!

LET OP : 2 CONCERTEN!!!!!!

di 19 mei, 19:15
Melkweg, Amsterdam

di 19 mei, 22:15
Melkweg, Amsterdam

Woensdag 20 mei ontmoeten songwriter/producer SOHN

 

Metropole Orkest (MO) en songwriter/producer SOHN delen na het succes bij de opening van het ADE in 2019 opnieuw het podium. De live-elektronica en prachtige stem van SOHN komen samen met het orkestrale geluid van het Metropole Orkest onder leiding van dirigent Hans Ek.

SOHN’s stemgeluid is enorm karakteristiek en hij maakt op een spannende manier gebruik van van elektronica en analoge instrumenten om zijn teksten te omlijsten. Een mix die in deze orkestrale samenwerking een speciale lading krijgt. De introverte muziek van de Engelsman klinkt ook met orkest ingetogen, het Metropole Orkest weet als geen andere de juiste balans te vinden tussen minimalisme en het bombastische.

 

 

Donderdagavond 21 mei delen funky gitarist Cory Wong en singer-songwriter Cody Fry het podium met het Metropole Orkest. Cory Wong, bekend om zijn werk met Vulfpeck, is een man met veel talenten. Hij speelt gitaar, componeert, produceert én begeleidt andere artiesten met tomeloze en aanstekelijke energie. 

Zijn wereldwijde doorbraak ging hand in hand met het succes van de band Vulfpeck die iedere zaal uit zijn dak laat gaan. Voor de samenwerking met het Metropole Orkest wordt Cory vergezeld door singer-songwriter Cody Fry uit Nashville. De setlist van dit concert bestaat uit werk van Cody’s album ‘Motivational Music for the Syncopated Soul’ en werk van het album ‘The Optimist’.

Meer informatie over  concerten is te op de website van het metrople orkest

 

18 mei – Metropole Orkest & Cory Henry
19 mei – Metropole Orkest & De Jeugd van Tegenwoordig
20 mei – Metropole Orkest & SOHN
21 mei – Metropole Orkest & Cory Wong (feat. Cody Fry)