Hoe starten met Pikachu in Pokémon Go?

Zoals elke Pokémon-liefhebber weet krijg je als snotneus/Pokémaster-aspirant de verschroeiende keuze tussen drie startpokémon: Bulbasaur, Squirtle en Charmander. In de tekenfilmserie oversliep het onfortuinlijke hoofdpersonage Ash Ketchum zich, waardoor alle starpokémon reeds uitgedeeld waren. Gelukkig toverde Professor Oak nog een sparkelende verrassing uit zijn hoed: een Pikachu.

In Pokémon Go krijg je ook keuze uit de drie basispokémon. Maar ontwikkelaar Niantic heeft aan liefhebbers van de serie gedacht en een mogelijkheid geprogrammeerd om in de voetsporen van Ash te treden en met Pikachu van start te gaan.

Hoe werkt het? 

Simpel! In plaats van één van de drie Pokémon te vangen ga je gewoon op wandel. Als je ver genoeg bent, verspringen de Pokémon mee met jouw locatie. Als je dat een aantal keer herhaalt (in ons geval 4 keer), krijg je plots een Pikachu als vierde optie.

Sommige bronnen beweren dat je moet weglopen tot de startpokémon verdwijnen en je dan moet terugkeren, maar dat was in onze ervaring niet het geval.

Beginnen met Pikachu levert trouwens geen significant voordeel op. Het is gewoon een fijn extraatje van de ontwikkelaars.