Hoe Pokémon Go nu al installeren?

Pokémon Go is in enkele dagen tijd uitgegroeid tot een onwaarschijnlijke hype. In het smartphonespel kan je als een echte Pokémontrainer de wereld afschuimen op zoek naar Pokémon om te verzamelen en te trainen. Dat doe je door effectief de deur van je beschermde computerkamer achter je dicht te slaan en via de augmented reality-functies de buurt af te speuren naar je toekomstige beste vrienden. Het hyperpopulaire spel is voorlopig enkel officieel uitgebracht in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland, maar er zijn ook al work-arounds om het spel nu al in België te spelen. Hieronder leggen we uit hoe.

 

Android

Om Pokémon Go te installeren moet je je eerst je apparaat toelaten om programma's te installeren die niet afkomstig zijn uit Google Play. Ga daarvoor naar Instellingen - beveiling en vink het vinkje aan naast Onbekende bronnen. Daarna moet je het apk-bestand downloaden, op je apparaat zetten en openen om het te installeren.

Let op! Dit is niet zonder gevaar: er circuleren geruchten dat sommige van de verspreide versies gevaarlijke malware bevatten.

iPhone

Om Pokémon Go op je iPhone te spelen, moet je je gsm laten denken dat je afkomstig bent uit de Verenigde Staten, Nieuw Zeeland of Australië. Dat doe je door uit te loggen op je Apple ID, daarna bij instellingen je taal en regio te veranderen naar één van bovenstaande regio's en daarna opnieuw in te loggen.