Dit zijn de winnaars van de 13e Cutting Edge Awards!

Gisteren toverden we de Handelsbeurs even om tot één groot, gezellig praatcafé. Op het podium passeerden enkele grote namen om een prijs uit te reiken of om er eentje in ontvangst te nemen. En dat zorgde voor fijne gesprekken in onze rode sofa met boeiende en interessante vragen van presentatoren van dienst Joris Hessels en Dominique Van Malder ('Radio Gaga') De volledige lijst met winnaars vind je onderaan deze pagina!

Van deze fantastische avond onthouden vooral de mooie ode aan Marc De Bel, zowel in de woorden van superfan Jasper Van Loy als in muziek van die andere Jasper (Erkens). Hij bracht het spontane muzikale idee van Joris Hessels vlekkeloos in de praktijk en speelde onverwacht een extra nummer voor De Bel, ook zijn jeugdidool, zo bleek.

Daarnaast werd het ook even muisstil in de zaal toen Aleksandr Skorobogatov (winnaar van Beste Boek Internationaal' zijn levensverhaal uit de doeken deed en vertelde hoe hij na de dood van zijn zoon om de foute redenen vluchtte in zijn schrijversschap. Cutting Edge Talent van het Jaar Majestic Sun kwam zich voorstellen aan het grote publiek en Maarten Devoldere en Jasper Maekelberg kwamen vertellen hoe 'Warhaus' tot stand kwam.

Dimitri Verhulst en Michaël Roskam wisselden in de sofa al wat ideeën uit over hun nieuwe project (de film over Sylvia Kristel). Johan Heldenbergh, onze filosofische barman van dienst, solliciteerde al spontaan naar de rol van Hugo Claus en nam samen met Lidewij Nuitten even de presentatie van de show over toen de heren van 'Radio Gaga' zélf in de prijzen vielen. 

We gieten de fijne gesprekken van gisteravond ook nog in een podcast, maar de winnaars willen we je zeker niet langer onthouden. Dit zijn ze, in cartoonvorm én in tekstvorm.


Nationaal

BESTE FILM
'Le Fidèle'

BESTE ALBUM MAINSTREAM
Warhaus, 'Warhaus'

BESTE ALBUM UNDERGROUND
Roméo Elvis, 'Moral 2'

BESTE CONCERT
Stuff., Gent Jazz

BESTE THEATER
NTGent / Action Zoo Humain, 'Platform / Onderworpen'

BESTE STRIP
Cambré & Legendre: 'De Kronieken van Amoras: Krimson 1'

BESTE BOEK
Annelies Verbeke, 'Halleluja'

BESTE TV NON-FICTIE
'Radio Gaga'

BESTE TV FICTIE
'Tabula Rasa'

BESTE RADIO
'Engelen & Chedraoui'

TALENT VAN HET JAAR
Majestic Sun

INFLUENCE AWARD
Marc De Bel

Internationaal

BESTE BOEK
Aleksandr Skorobogatov, 'Cocaïne'

BESTE STRIP
Reinhard Kleist, 'Nick Cave - Mercy on Me. De getekende biografie'.

BESTE FILM
'Dunkirk'

BESTE TV
'Big Little Lies'

BESTE GAME
'Super Mario Odyssey'

BESTE ALBUM MAINSTREAM
War on Drugs, 'A Deeper Understanding'

BESTE ALBUM UNDERGROUND
James Holden & The Animal Spirits, 'The Animal Spirits'

BESTE CONCERT
Eddie Vedder, Lotto Arena