Crowdfunding voor eerste full album Stadswacht

De jonge Leuvense popband Stadswacht werkt aan haar eerste album en wil de opname van de plaat financieren via crowdfunding Dat lijkt goed te lukken. Sinds de lancering van het project op 30 maart is al meer dan de helft van het minimaal beoogde bedrag van 8000 euro ingezameld.

Stadswacht speelt al vier jaar Nederlandstalige muziek. De groep bracht tot nu met ‘Kopzorgen' en 'Weg' twee gesmaakte EP’s uit en trad onder meer op in het voorprogramma van Raymond van het Groenewoud en Yevgueni. Eind november 2018 was er de release van de knappe single ‘’Als ik zwijg’. De groep, die een patent heeft op weidse en intense nummers met sterke teksten, wil nu een full album uitbrengen en mikt daarvoor op maart 2020.

Vermits dat veel geld kost (de band houdt rekening met een totaal bedrag van 15.000 euro) doet ze een beroep op het publiek, dat de plaat vooraf kan bestellen. Daar staat wel wat tegenover. In ruil voor een bepaald steunbedrag zijn “rewards” (beloningen) voorzien.

Daarvoor is een getrapt systeem uitgewerkt. Zo krijgt een funder die bijvoorbeeld 50 euro bijdraagt naast een reward voor dat steunbedrag ook de rewards voor een bedrag van 25 euro, 15 euro en 5 euro. Ook voor hogere steunbedragen geldt dat systeem. Daarnaast krijgt elke funder een unieke track in zijn mailbox die nergens anders te vinden zal zijn.

www.stadswachtband.be

www.ulule.com/stadswacht

Foto copyright Stadswacht