BruTaal: nieuw literatuurfestival in Brugge

Ons land is een literair festival rijker. Meteen ook het grootste in zijn genre. Van 5 tot en met 13 mei palmt BruTaal de Brugse binnenstad in. Onverwachte plekken vormen het decor voor verrassende ontmoetingen tussen nieuw en gevestigd talent, tussen Nederlandstalige en anderstalige auteurs, tussen woord en performance. Wat dacht je bijvoorbeeld van een boottochtje met Adriaan van Dis?

Andere namen die op het programma prijken, zijn onder meer Connie Palmen, Philippe Claudel, Arnon Grunberg, Cees Nooteboom, Ilja Leonard Pfeijffer, Annelies Verbeke en Lize Spit. De schrijvers leggen de vingers op de pols in boekenland, gaan in gesprek over hun nieuwste worp en verklappen welke rebelse letteren hen beïnvloed hebben. Een streepje poëzie vang je gratis in de buitenlucht: tijdens BruTaal struinen er dichters op de Torenbrug.

BruTaal is een organisatie van Kaap in opdracht van stad Brugge. Met meer dan 60 nationale en internationale auteurs zetten programmamakers Sigrid Bousset en Hendrik Tratsaert Brugge weer als literatuurstad op de kaart. Het 9-daagse festival krijgt een knallende afsluiter met Brutaalfeest! Slammers, rappers, schrijvers en muzikanten vuren hun meest subversieve teksten op je af en stomen je klaar voor een straffe afterparty.

Zin in? Tickets koop je per activiteit, online of aan de deur. Zelf brutaal wezen? Stuur een ferme zin in die je las of hoorde over een stad en maak kans op een boekenbon ter waarde van € 250.