Bethesda @ E3

Bethesda heeft dit jaar toch wel alles uit de kast gehaald om op te vallen tijdens deze E3. Het bouwde namelijk een heus pretpark, inclusief Fallout-reuzenrad, en noemde het Bethesda Land. Voor degene die het gemist hebben, zetten we even de belangrijkste aankondigingen op een rijtje.

Bethesda opende zijn conferentie met het voorstellen van zijn nieuwe VR-games. Het betreft twee van Bethesda’s recentere succesgames: Fallout 4 en Doom, twee games waar fans jaren hebben op gewacht en die alle verwachtingen vlekkeloos ingevuld hebben. Een post-apocalyptische wereld verkennen of ontelbaar veel aliens afslachten in Virtual Reality, voor ons lijkt het alvast een ideale combinatie!

Als er nog één koe is die Bethesda nog lang niet uitgemolken heeft dan is het wel de Elder Scrolls-series. Aan de hand van een prachtige trailer worden we voorgesteld aan Elder Scrolls Online Morrowind. Ook Legends, de cardgame van Elder Scrolls, krijgt een heuse expansie. Heroes of Skyrim heet de expansion pack en bevat meer dan 150 nieuwe kaarten, nieuwe personages en een heleboel nieuwe game mechanics. En natuurlijk is Skyrim ook weer van de partij. Na de vele remakes, krijgt ook de Nintendo Switch later dit jaar z’n eigen versie.  

Volgende in de rij is Dishonored: Death of the Outsider. De eerste Dishonored kende twee uitstekende DLC’s en we hebben er deze keer ook weer vertrouwen in. Bethesda noemt het een stand-alone adventure, wat er waarschijnlijk op wijst dat je Dishonored 2 niet noodzakelijk moet hebben om de game te kunnen spelen. Maar eigenlijk is er geen reden om Dishonored 2 niet te kopen! Niet overtuigd? Lees onze review!

In oktober 2014 maakten we voor het eerst kennis met de wereld van Evil Within. De game kende een wisselvallige receptie, sommige elementen waren erg uniek en werden geprezen, andere elementen net het tegengestelde. Totaal onverwacht werd het vervolg op Evil Within aangekondigd. Bethesda wil zijn fouten rechtzetten en vanaf vrijdag 13 oktober kan je zelf beslissen of ze in hun opzet geslaagd zijn!

Last but definitely not least was er de trailer voor Wolfenstein The New Colossus. B.J. Blazkowicz is back baby! In de trailer zagen we heel wat bekende gezichten terug opduiken en ook kregen we al wat gameplay te zien. Het belooft weer een compleet-over-the-top-schietfestijn te worden. Een ding is zeker, B.J. Blazkowicz rust niet vooraleer hij de allerlaatste nazi op de aardbol eigenhandig omgebracht heeft.

 

Dit waren zo’n beetje de hoogtepunten van Bethesda’s conferentie. Er zijn wisselende reacties, velen hadden gehoopt op nieuwe en originele games. De fans van Fallout 4 en Skyrim zal je waarschijnlijk niet horen te klagen. En aangezien wij zelf grote fans zijn van Dishonored en Wolfenstein kunnen we met een gerust hart slapen. En ook de nieuwe Evil Within verdient zeker een kans!