13 oktober te Rotterdam: "Architectuur ontmoet cultuur op Rotterdamse Coolsingel"

 

foto william ejam maail

 

Architectuur ontmoet cultuur op Rotterdamse Coolsingel

Een van de bekendste straten en grootste bouwputten van Rotterdam wordt op 13 oktober gebruikt als podium. De Coolsingel: de straat waar wij als kind ons Monopolygeld maar al te graag voor inleverden en waar wij nu elke dag doorheen fietsen, onze metro pakken, feestvieren, winkelen en herdenken. Dit kenmerkende stukje centrum wordt omgetoverd tot een boulevard die de stad compleet maakt.

Tijdens een twee en een half uur durende tour maak je ongepolijst Rotterdam mee van achter de schermen. Unieke locaties, intensieve bouwprojecten en spetterende optredens tussen de brokken beton. Deze stad in een andere context dan normaal, met je voeten op de bouwplaats, midden in de ontwikkeling van de nieuwe boulevard.

 

De Coolsingel wordt op zaterdag 13 oktober onder de naam Jeu de Boulevard gebruikt als podium. Naast een afzonderlijk concert van Winne, geven tijdens twee door Parfum de BoemBoem georganiseerde routes onder andere de Rotterdamse hiphopper en M. & Winterdagen acte de présence. Hiermee zal de Coolsingel deze dag in het teken staan van vernieuwing, architectuur en cultuur.

Aanstaande zaterdag 13 oktober ontvangt de iconische Rotterdamse singel een even iconische artiest. Na negen jaar is hiphopheld Winne terug van nooit weggeweest. Zijn nieuwe album Oprecht Door Zee kwam afgelopen augustus uit en werd ingeluid in podium Annabel als aftrap van een geheel uitverkochte clubtour.  Tijdens Jeu de Boulevard maakt Winne deel uit van twee routes door het centrum van Rotterdam. Afzonderlijk van de routes geeft hij een half uur durend concert op de bouwput van metrostation Stadhuis. Hiervoor worden maar 100 kaarten verkocht.

In samenwerking met Parfum de BoemBoem geven M. & Winterdagen hun serie werken op de Coolsingel een vervolg. Deze Rotterdamse woordkunstenaar en sferische muzikant laten zich in samenwerking met Parfum de BoemBoem inspireren door de eeuwig veranderende stad en vertalen dit in tekst en muziek. In het eerste deel stond het Depot Boijmans Van Beuningen centraal, het tweede deel zet deze meeslepende elektronische poëzie de Coolsingel in de spotlight. Het werk van M. & Winterdagen gaat tijdens de routes in première.

Bouwkundige metamorfose

Begin 2021 is de nieuwe stadsboulevard aan de Coolsingel klaar, zo laat Gemeente Rotterdam weten op haar website. In het centrum van Rotterdam zijn de werkzaamheden in volle gang om de bekende straat haar oude allure terug te geven. Met deze ontwikkelingen blaast Gemeente Rotterdam de stad nieuw leven in. Met de ambitie van een City Lounge beschrijft Gemeente Rotterdam de Coolsingel als “stedenbouwkundig en historisch beeldbepalend”. Parfum de BoemBoem neemt op zaterdag 13 oktober bezoekers mee achter de schermen van de vernieuwing van de Coolsingel om deze transitie in te luiden.

Tijdens de routes komen onder andere het metrostation Stadhuis, FORUM Rotterdam en de kantoortoren van ABN AMRO aan bod. Deze projecten krijgen door de inzet van bekende architecten hun nieuwe uitstraling. Adriaan Geuze van West 8 is de man achter het ontwerp voor de Coolsingel. Daarnaast nemen Wessel de Jonge Architecten en Rem Koolhaas van OMA Architecten FORUM Rotterdam voor hun rekening. Tijdens de routes zullen verschillende betrokkenen vertellen over de projecten, waaronder bekend Nederlands architect Wessel de Jonge.

Kaartverkoop

Kaarten voor de routes en het afzonderlijke concert van Winne kosten tien euro per stuk en zijn verkrijgbaar via parfumdeboemboem.nl en Eventbrite. De tours starten om 11:30 uur en 14:30 uur vanaf het Coolsingel Informatiecentrum aan het Churchillplein. Het concert van Winne start om 14:00 uur op de bouwlocatie voor Stadhuis Rotterdam.

TICKETS:
Ochtendroute:  bit.ly/JeudeBoulevard11u30
Middagroute:    bit.ly/JeudeBoulevard14u30
Miniconcert Winne :       bit.ly/PdBB-WINNE
EXTRA INFORMATIE
Parfum de BoemBoem nodigt artiesten uit om op bouwputten en industriële locaties in Rotterdam op te treden. De organisatie tekent graag verhalen op over de transformatie van de stad Rotterdam en verleidt architecten, archeologen en bouwingenieurs maar ook kunstenaars hier deel van uit te maken. Met deze mix van industrie en cultuur laten zij zien wat stad Rotterdam te bieden heeft naast de reguliere evenementen. Iedere editie vindt plaats in een nieuwe setting en heeft een andere insteek. Parfum de BoemBoem brengt de routes op de Coolsingel tot stand in nauwe samenwerking met de Gemeente Rotterdam en vervoersmaatschappij RET.
 ---------------------------------