'Temptation island', afl. 8

Wie weerstaat de Timtation?

Het nieuwe seizoen van 'Temptation island' houdt meer kijkers dan ooit voor de buis gekluisterd. Met meer dan 733.000 kijkers is het programma hét kijkcijferkanon van zender Vijf, én is het een hot topic op de werkvloer de dag nadien. Maar waarom? Waarom worden we massaal meegezogen in een concept dat niet alleen qua uitgaanspunt laag bij de gronds is, maar ook nog eens stuntelig wordt uitgevoerd?

Het is televisie waar we ons verstand niet bij moeten gebruiken, zoveel is zeker. Anders zouden we immers horendol worden van de holle herhalingen - hoeveel maal de uitdrukking 'goede beelden' naar aanloop van en na afloop van een kampvuur valt, willen we niet turven - en van het feit dat er 90 procent van de tijd niets wezenlijks gebeurt. Behalve wanneer een 18-jarige beslist om voor die 733.000 kijkers eventjes een hoogtepunt te beleven. Nadien spreidde ze wel een hint van zelfinzicht ten toon, maar die zwartwit montage met het piepende bed krijg je nooit meer van het internet af. 

Maar misschien hebben de deelnemers wel een zeker doel voor ogen, en zijn wij het, de kijkers, die bespeeld worden in hun vooropgestelde missie om hier en en daar een modellen-of hostessencontract op te scharrelen. Misschien zien zij een seizoen van 'Temptation island' niet enkel als een gratis vakantie, maar ook als een bijzonder aangename sollicitatieproef.

Voel je je nu ook wat verweesd, beste kijker? Maar zei Xander De Rycke in zijn televisieconférence niet dat wij als collectief ook best machtig zijn? Bij dezen: enkele meer dan waardige alternatieven om je avond aan te spenderen. 

'Annihilation'

Een sciencefiction classic in wording met Natalie Portman en een allesvretend buitenaards stukje meteoriet. Door Netflix gered van het vergeethoekje. Hierbij heb je je hersenen wél nodig.

'Tabula rasa'

Ook een beetje sciencefiction en vooral heel veel psychologische spelletjes van eigen bodem. Voor wie nog niet mee was met de hype.

'The shape of water'

Meer oprechte liefde tussen mens en watercreatuur dan tijdens heel 'Temptation island'. Guillermo del Toro gooit het over een griezelig romantische boeg.

'I, Tonya'

Deze film toont op zeer pijnlijke wijze hoe mensen die het lot nu eenmaal tegen zich hebben hiermee proberen om te gaan. Het maakt van ‘I, Tonya’ de meest sierlijke, waargebeurde uppercut die je zonder verpinken knock-out zal slaan. Eat that, timtation.

De 13e Cutting Edge Awards - Podcast

Ja, een beetje reclame voor onszelf mag toch ook? Beluister alle gesprekken die de Gaga's op 5 maart met de genodigden en winnaars hadden.

 

Details TV
Uitgezonden op:
15/03/2018 - 21u15
Zender: