Igor Wijker presenteert zijn nieuwe boek "Rock city". Verhalen over de Groningse muziekwereld.

Schrijver, Muzikant, Radiomaker, Fotograaf en journalist Igor Wijnker, schrijft al vaker een boek :“Onder Marokkanen” en “Bezeten” beide sport gerelateerd. Ook ontvangt hij In 2014 de Groninger persprijs over zijn artikel over “De dood van Nanne Tepper”

 Nu verschijnt zijn boek/project “Rock City” een multimediaal boek met levendige verhalen over bijzondere plekken en personen uit de Groningse muziekwereld. De verhalen verkrijgt hij door eigen observaties,  ervaringen en interviews die hij in de levendige Groningse muziek scene opdoet. Vervolgens verdiept hij zich in een verhaal diept het uit en maakt zijn verhaal. Zo vindt hij legendarische vergeten mensen uit de Groningse muziek scene. Ook beschrijft hij de bijzondere muziek podia welke Groningen rijk is.

Vanavond 17/11 presenteert hij zijn boek “Rock City” in hoe kan het anders, Vera Groningen het muziek bolwerk van Groningen waar vele verhalen hun oorsprong kennen. Niemand minder als Vera programmeur ( al 37 jaar ) Peter Weening mag het eerste exemplaar in ontvangst nemen.Aangevuld met musici die belangeloos tijdens de presentatie optreden.

Het is een sfeervolle avond in een goed gevulde grote zaal van Vera. Vol met optredens en sketches van actuele en oudere muzikanten, die de inhoud van “Rock City” illustreren. Met mooie anekdotes welke in woord en beeld worden getoond. Bezoekers die het boek gekocht hebben kunnen het ter plekke laten signeren door Igor Wijker. De reacties ter plekke, van diegenen die het boek kopen en inzien, denken dat ze het in één ruk uitlezen.

Text en Foto © Jan Westerhof