©JanWesterhof "Geen Sinecure" boekpresentatie, Kasper van Hoek

Kasper van Hoek presenteert in een overvolle achterzaal van de Kroeg van Klaas ( Groningen) zijn nieuwe boek, Geen Sinecure. Hij heeft het boek na een crowdfundactie via voordekunst.nl in eigen beheer uitgebracht.

Japke Brouwer opent de avond. Van Hoek kijkt op een unieke manier naar de wereld, legt Brouwer uit. Ze doet dit onder andere door Camus en Satre aan te halen, maar de vergelijking die ze maakt met de manier waarop je anderen kijkt als je op verjaardagsvisite bent bij mensen die je niet kent is voor het publiek het meest herkenbaar.

Er wordt veel gelachen als Kasper van Hoek voorleest uit zijn boek. Elk fragment begint met een datumnotering. Bij sommige dagen schrijft slechts een korte notitie ("5 november: Buiten ruikt het naar Zwitserse strooikaas."), op andere dagen blijft hij maar doorredeneren over zijn bezwaren tegen het bestellen van patat per euro in plaats van per portie.

De muziek tijdens de avond werd verzorgd door  Joost Dijkema en Jan Klug.

©JanWesterhof

©JanWesterhof ©JanWesterhof ©JanWesterhof ©JanWesterhof ©JanWesterhof ©JanWesterhof ©JanWesterhof ©JanWesterhof ©JanWesterhof ©JanWesterhof ©JanWesterhof ©JanWesterhof ©JanWesterhof ©JanWesterhof ©JanWesterhof