Via Berlin, Orkater, Carel Kraayenhof, Lost Tango, Oerol 2019

De Esperanza, ooit een glamoureus cruiseschip waar de muziek van Papa Tango hoogtij vierde, ligt nu in een haven te verroesten. Actrice Meral Polat en tangokoning Carel Kraayenhof verrijken deze muziektheatervoorstelling, die het 10-jarig jubileum van Via Berlin – dat in 2009 op Oerol debuteerde met Een Mond Vol Zand – markeert.

In Lost Tango bepalen twee tangovarianten de sfeer: de modern-klassieke 'tango nuevo' van Astor Piazzolla en de hedendaagse ‘tango rupturo’ van Julián Peralta. De dubbelzinnigheid van de tango, met haar historie van armoede, heimwee en glamour, wordt in haar volle rijkdom ingezet.

De muziek en liederen worden prachtig vertolkt en ook de tegenstelling tussen de wereldse zus (met een aanbod om de boot te verkopen) en de zussen die op de boot gebleven zijn is zeer geloofwaardig. Een voorstelling die gedijt in de duinen van Terschelling maar later dit jaar ook op tournee gaat in de theaters. Wie hem op Oerol gemist heeft, niet iedereen kon kaartjes krijgen, krijgt dan alsnog de kans om deze voorstelling te zien.