Oneliners

"Dit zijn de dingen die ik weet over het virus en ik vertel ze jullie eerlijk, zonder leugens. Want die verdienen jullie niet."

Informatie is in tijden van lockdown onontbeerlijk, zo weet ook de alomtegenwoordige Marc Van Ranst. Hoedje af, professor! (Anna, Niccolò Ammaniti)

We kunnen er niet uit. Het einde nadert.

J.R.R Tolkien is net dat tikje minder positief over de lockdown die de dwergen in Moria te verwerken krijgen (In de ban van de ring, De reisgenoten).

"Pas op, hij gaat de macho uithangen hoor! Even een voile-stofje kapot scheuren, ooh-ow!"

Jani kan zijn ontgoocheling niet verbergen wanneer één van zijn slachtoffers bij 'Zo man, zo vrouw' met veel bombast een tere blouse uit voile aan stukken scheurt - nadat diens vrouw er eerder in geslaagd was zijn jeans met blote handen naar de recycleerhoop te helpen.

Robin Williams was een piloot, een dokter, een geest, een oppas, een president, een professor, Peter Pan en alles daar tussenin

'...maar bovenal was hij uniek', aldus president Obama over de vandaag overleden acteur en komiek Robin Williams (63). Afgelopen maandag werd de alomgeprezen acteur in zijn huis in Californië dood aangetroffen. Williams pleegde zelfmoord.

Heeft u het al gehoord? Ergens is er iets aan de hand. Er is ook flinke ophef over. De meningen zijn verdeeld. Dit was het nieuws van 8 april 2054.

Naar aanleiding van een kop op de voorpagina van de NRC next spreekt Rob Wijnberg zijn zorg uit over het toenemende gebrek aan inhoud en context van nieuwsverslaggeving 'als pure vorm. Zonder verwijzing naar een werkelijkheid' en heet hij ons 'welkom in de wondere wereld van context collapse'. 

‘Ik kan inderdaad nogal grof en ordinair uit de hoek komen. Halina (Reijn, nvdr.) omschrijft me als een bootwerker in het lichaam van een elfje. Ik vind het vooral leuk dat zij daar niet goed tegen kan.’

Actrice Carice Van Houten (‘Game of thrones’) in DM Magazine. Samen met beste vriendin en collega Halina Reijn schreef ze het stijlboek ‘Antiglamour’.

"Maybe one day."

Joseph Gordon-Levitt's antwoord op de vraag of hij zich wil toeleggen op het regisseren alleen.

 

"Boekredacteuren vormen tegenwoordig samen een groep spreeuwen die van boom naar boom gaan, de boel onderschijten en weer verder trekken, op naar de volgende hype."

Vic van de Reijt, 'editor at large' bij de Nederlandse uitgever Nijgh en Van Ditmar, liet zich in de Volkskrant van afgelopen zaterdag laatdunkend uit over de literaire recensenten die vandaag het goede weer maken in kranten en tijdschriften.

"Go photograph Egypt and show the world something important."

Zo schreef Benedict Cumberbatch op een simpel wit A4'tje en stond ermee enkele hardenekkige paparazzi te woord. Ofte: waarom onze favoriete Brit nog wel even onze favoriet blijft.

"Watching this rolling Ferris wheel made me finally realize Charlize (Theron, nvdr.) EASILY could've run in another direction. #LiveTweetingSharknado"

Damon Lindelof (scenarist van 'Prometheus') op Twitter. Zelfreflectie is hem duidelijk niet vreemd.

Pages

Opvallende quotes die je zeker (niet) moet onthouden.