Een Nekka-Nacht met enkel vrouwen

Onder de naam veelZIJdig heeft op 13 oktober in de Antwerpse Bourlaschouwburg een speciale editie van de Nekka-Nacht plaats met enkel vrouwelijke artiesten uit zowel Vlaanderen als Nederland. "Er is nooit een vrouwelijke centrale gast geweest tijdens de Nekka-Nachten. Ons 25-jarig bestaan is een mooie aanleiding om daar verandering in te brengen", zegt artistiek coördinator Koen Huygebaert.

Hij heeft een affiche samengesteld met namen als Hannelore Bedert, Eva De Roovere, Laïs en Mira. Ook Riet Muylaert (beter bekend als JackoBond) en theateractrice Els Dottermans staan op de affiche. Uit Nederland komen Roosbeef (Roos Rebergen) en de minder bekende artiesten Kiki Schippers (een cabaretière) en singer-songwriter Stephanie Struijk. De Antwerpse stadsdichteres Maud Vanhauwaert zal de presentatie verzorgen. Tijdens het evenement zullen de artiesten niet enkel hun eigen repertoire brengen, maar zingen ze ook duetten. Op het einde zal iedereen samenzingen.

De aanwezige mannen krijgen een muzikaal begeleidende rol. Pianist Yves Meersschaert zal een combo leiden waarvan ook Nils De Caster, Mario Vermandel en David Broeders deel uitmaken. Volgens Huygebaert wordt het een "redelijk akoestisch optreden" met naast piano percussie, gitaar, mandoline, ukelele en contrabas.  

De artistiek coördinator is zeer tevreden met de locatie van het evenement. “We wilden ooit iets in de Bourla doen. Het is een prachtige zaal en een geschenk voor ons om daar iets te kunnen organiseren. De Bourla straalt grandeur uit”, zegt Huygebaert. Tickets voor het avondvullend evenement dat om 20 uur start, zijn online te koop via www.nekka-nacht.be of telefonisch op het nummer 03/224.88.37. Ze kosten respectievelijk 20, 25 en 30 euro. Leden van de Gezinsbond krijgen een korting.