Milky Chance, Rock Werchter

Een ritueel dansfeest

Sinds de hit ‘Stolen dance’ staan de rakkers van Milky Chance bekend om een specifiek geluid: een catchy gitaarriff, idem zanglijnen van het krakerige soort en onder dat alles een héél dansbare beat. Tijdens hun set op Werchter hielden ze vast aan dat format, maar gelukkig hoorden we hier en daar nog wat organische toevoegingen die zorgden voor leven, veel leven.

Wie KluB C binnen danste, zag meteen dat Rehbein-Dausch werd bijgestaan door nog een extra duo, namelijk gitarist-met-mondharmonica Greger en drummer Schmidt. De elektronische beats vervangen door akoestische was een slimme zet, extra percussie toevoegen nog een slimmere. Na vier al te catchy nummers (‘Down by the river’, ‘Ego’, ‘Blossom’, ‘Flashed junk mind’) volgde een hybride versie van ‘Peripetea’, waarin we de mondharmonica voor het eerst hoorden, en die was erg welkom.

We waanden ons zelfs in een wereldmuzikaal saloon toen Greger indrukwekkend verder blies in ‘Cold blue rain’. Invloeden van reggae en country zorgden voor een interessante mengeling tussen de beats en voor een aangenaam rustpunt. Afgezien van een charmante solo herinnerden ‘Fairytale’ en ‘Cocoon’ er wel weer aan dat Milky Chance veelal uit hetzelfde vaatje tapt, maar ‘Stolen dance’ varieerde voor een keer net met een gelaagde intro. Niet zomaar rechttoe rechtaan, maar wel innemend gitaarwerk waar we graag meer van hadden gezien.

Net als Kodaline, dat onmiddellijk aan dit concert voorafging, had Milky Chance moeite om de intieme fragmenten met de grote tent te laten rijmen. ‘Loveland’ wilde kwetsbaar zijn, maar kwam niet echt tot zijn recht hier. Met Charli XCX voor en Bonobo na, lag het ook deze band dus beter om in te spelen op de dansbenen van het publiek en dat werkte ondanks (of net dankzij?) de vele herhalingen wonderwel. Afsluiter ‘Sweet sun’ kon rekenen op veel en hoog gespring van de festivalgangers en stuurde ons daarmee vermoeid maar voldaan de club uit.

Details Concerten
Concert datum:
1 juli 2017