Lamb, AB

Geen Brexit voor deze Britten

‘Lamb’ verjaart! Het debuutalbum van de gelijknamige band werd opgenomen toen Andy Barlow nog maar een prille twintiger was. Nu, 21 jaar later, ging een avond vol verwachtingen van start in het hart van Europa. Ter ere van dit jubileum zou Lamb hun eerste plaat integraal van begin tot eind voorstellen, waaronder ook enkele nummers die ze voor deze tour nog nooit live brachten.

De tracklist is dus eenvoudig na te pluizen, een live voorstelling van Lamb is echter nog zo veel betoverender dan wanneer je zomaar de cd oplegt. De immer innemende vocaliste, Lou(ise) Rhodes, bracht ‘Lusty’ en schoot daarmee meteen raak. Haar outfit had weg van enkele aaneengeplakte rollen behangpapier van partituren, maar dat deed er niet toe. ‘God bless’ en het bijhorende lichtspel nam de hele AB meteen op sleeptouw. Ook het zware simultane gestrijk van viool en elektrische contrabas vormde een impressionante aanvang van ‘Cotton wool’.

Intieme nummers als ‘Zero’ en ‘Gorecki’ bewezen keer op keer dat de delicate en toch krachtige stem van Lou Rhodes een van de beste is die we ooit live gehoord hebben: keer op keer kippenvelmomenten. De live bezetting met onder meer Jon Thorne op de bas (en nog een aantal andere instrumenten) en Kevin Davy op trompet, gaf de voorstelling zoveel meerwaarde. De eerste trompetklanken op ‘Merge’ stootten ons uit evenwicht op een bijzonder plezierige manier.

Na de afspeeltijd van hun debuutplaat, was het tijd voor een gouden best-of-set. Rhodes, nu weer uitgedost alsof ze in enkele herfsttakken was blijven hangen, stond beeldig in dit goud. Stuk voor stuk toppers kwamen aan bod, zoals ‘Angelica’, ‘What sound’ en ‘Little things’. De trend zette zich voort in stijgende lijn en de vlam sloeg helemaal de triphoppan in met ‘We fall in love’ en hun nieuwste single ‘Illumina’. Een encore kregen we te horen: ‘Gabriel’. Het was de beste conclusie die deze avond kon krijgen, een avond om niet gauw te vergeten.

Details Concerten
Concert datum:
09/10/2017
Jaar:
2017