Mathias Coppens

De Hot Shots van Mathias Coppens

Sinds 1 maart 2010 loopt op VTM opnieuw 'All you need is love'. Mathias Coppens herenigt er op maandagavond mensen die elkaar graag zien.

Boek
John Krakauer, 'Into the wild'

Ik heb het boek eerst in het Nederlands en daarna in het Engels gelezen. De eerste keer was ik nog een volbloed puber en deed het boek me wegdromen over grote avonturen in de wildernis. Overleven in de natuur, de kracht van de elementen. Toen ik wat ouder was, las ik het boek opnieuw, nu in het Engels. Ik stond dan meer stil bij de eenzaamheid en de vervreemding van het personage. Hoewel ik een fan ben van Sean Penn als regisseur, vond ik de verfilming in 2007 een beetje teleurstellend.

Films
21 grams

Het is heel moeilijk om van 1 film te zeggen dat het mijn favoriete film is omdat er zoveel verschillende genres zijn waarvan ik hou. Maar een film als '21 grams' blijft mij toch verrassen, zowel door de acteerprestaties van Sean Penn en Benicio Del Toro als door de regie van Alejandro Gonzalez Iñarritu. Een goede film moet me bij mij nekvel pakken en mij doen nadenken over het leven.

Muziek
Neil Young, 'Heart of gold'

'Heart of gold' van Neil Young. Neil blijft mijn grootste held als we het over muziek hebben. Hij weet bij mezelf een gevoelige snaar te raken. Ik heb hem dit jaar nog eens aan het werk gezien in Antwerpen en hij blijft toch de 'oerrocker' allertijden. Hij heeft al een gezegende leeftijd, maar blaast al het jonge geweld met gemak van het podium.

Games & Tech
Trivial Pursuit

Ik ben een absolute Trivial Pursuit adept. Ik koop geregeld de driehoekjes met nieuwe vragen bij en meestal speel ik het ook zonder spelbord: iemand leest om de beurt een heel kaartje en de anderen moeten om ter snelst ‘afkloppen’ op tafel wanneer hij of zij het antwoord weet. Een spannende en vooral snellere manier om te spelen. Ik neem ook vaak de kaartjes mee om de tijd die ik in vlieghavens over ter wereld moet wachten, op te vullen.

Radio & tv
Meneer doktoor

Ik kijk graag naar televisie omdat het zo’n vluchtig medium is. Televisie heeft voor mij vooral een entertainende waarde. Het is dus moeilijk om het beste televisieprogramma ooit te kiezen, precies omdat alles zo snel gedateerd is. Toch heeft de reeks 'Meneer doktoor' (Canvas) mij op één of andere manier geraakt. De verhalen werden op een mooie manier verteld door mooie mensen op leeftijd.

Theater
Klein Jowanneke gaat dood

Ik ben helaas geen groot theaterganger maar onlangs zag ik de voorstelling 'Klein Jowanneke gaat dood' van MartHa!tentatief, gespeeld door Johan Petit in de Bourla. Ik heb zo hard gelachen dat ik bijna van mijn stoel rolde. Hoe herkenbaar kan je een verhaal vertellen! Klein Johanneke moet sterven omdat hij nu twee schattige kinderen, een schuldsaldoverzekering, een lieve vrouw en een Skoda bezit en dus niet meer kan pogoën op Rage Against the Machine, aan de toog hangen tot een gat in de nacht want de babysit wacht...