JackoBond

De Hot Shots van JackoBond

Won het vierde seizoen van het tv-programma 'Zo is er maar één'.
Foto: (c) Johannes Vande Voorde.

Boek
'De wereld volgens Garp', John Irving

John Irving - De wereld volgens Garp: één van de laatste boeken die ik gelezen heb en die een enorme indruk op mij heeft gemaakt. Een zeer mooi levensverhaal van Garp, met een zeer onverwachte wending. Hoe hard het leven kan zijn, en je toch verder moet. En dan is er de muziek! Om alles een plekje te geven!

Films
'Dirty dancing'

De laatste film die me is bijgebleven: 'Into the wild'. Met de mooiste boodschap ooit: we hebben elkaar nodig om te overleven, als water en
brood. Echt pakkend. En mijn all time favourite: Dirty Dancing!

Muziek
'Continuum', John Mayer

Op dit moment ben ik weg van John Mayer, 'Continuum'. Zijn stem is ongelofelijk. Zijn songs zijn akelig perfect, niks te veel. De nieuwe cd van Tom Pintens, 'Winter maakt ons vrolijk' is ook ongelofelijk, en neen, niet omdat ik meezing in het koor! En allen de debuutplaat van 'Het zesde metaal' kopen, superstraf. En mijn eigen debuutplaat natuurlijk, 'Alsof'.

Games & Tech
Sudoku

Moeilijk. Ik ben absoluut geen spelletjesmens. Ook geen weetjes-mens. Sinds kort los ik af en toe een sudoku op of een kruiswoordraadsel, ter ontspanning voor het slapengaan. Ook al doe ik 2 weken over één sudoku omdat ik meestal te snel in slaap lig. Ik 'speel' liever op mijn piano, je moet het me vergeven.

Radio & tv
'De slimste mens ter wereld'

De slimste mens ter wereld : ongelofelijk grappig en fijn om die bv's zo onzeker te zien. 'Het is maar een spel', is het laatste waar ze een
boodschap aan hebben. Documentaires op Canvas, bijvoorbeeld onlangs de reeks 'Belgasport', over het leven van telkens een andere topsporter. Gegarandeerd bleiten. En natuurlijk 'Man bijt hond': ongelofelijk soms wat je daar ziet, om te bleiten en te lachen tegelijk.

Theater
'Arne Sierens'

Ik ben fan van Arne Sierens. Alles van hem vind ik zeer mooi. Onlangs de theatershow van Roy Aernouts gezien, echt subliem. Het Zesde Bedrijf, een jong Antwerps gezelschap (met Steve Aernouts, Jonas Van Geel, Bert Haelvoet) is ook schitterend, superstraffe acteurs. Nog een aanrader: 'Circus Ronaldo'.