Free fun game van de week: 'Six!'

Zéér amusant voor zes minuten

Nadat ‘Pokémon Go’ de afgelopen maanden het internet voor zich heeft gewonnen, stellen we ons de vraag of er iets beter is dan je kinderdroom – Pokémon vangen in het echt – in digitale vervulling te zien gaan. Het antwoord daarop is simpel: een nog vroegere kinderdroom in digitale vervulling zien gaan, natuurlijk! Want zeg nu zelf, de enige reden dat we ooit blokkentorens bouwden, was om ze als een losgeslagen moslimterrorist weer met de grond gelijk te maken, toch? In de nieuwste smartphonehype ‘Six!’ kan al wie slecht is in Jenga zich volledig uitleven!

Het concept is doodsimpel: je krijgt een blokkentoren met een zeshoekige figuur erop. Die moet je zo ver mogelijk naar omlaag krijgen, zonder dat hij van je toren tuimelt. Dat doe je door stelselmatig de Tetris-achtige blokken kapot te tikken. De zwaartekracht doet de rest en bepaalt of je goddelijke zeshoek blijft liggen of genadeloos wegrolt.

Zoals bij de meeste van dit soort spelletjes klinkt het allemaal veel eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. Je zeshoek is immers niet van graniet gemaakt en rolt bij de minste misstap als tuimelkruid de dieperik in. De sleutel tot succes is dus concentratie, geduld en proberen om je hexagoon verticaal te laten dalen, zodat hij niet aan het rollen gaat.

Om je het gevoel te geven dat je je tijd niet aan het verspillen bent, kan je deelnemen aan drie daily challenges en heb je verder ook nog 99 levels met stijgende moeilijkheidsgraad (lees: je moet meer dalen voor je het einde bereikt).

Meer is er – behalve af en toe wat advertenties wegklikken – niet aan. Al zijn de advertenties wel iets hardnekkiger dan bij de meeste andere games, want er volgen meestal twee na elkaar. Toch wel een minpuntje aan een anders zeer degelijk geprogrammeerd spel met een bedrieglijk eenvoudig, maar verrassend verslavend spelconcept. Maar eerlijk is eerlijk: bij een game die zo vlot reageert klikken we met plezier dubbel zo veel advertenties weg. Zo is de spelduur meteen ook wat langer, want een spel dat draait rond een zeshoek heb je helaas na zes minuten ook wel weer gehad. ‘Moet je tien minuten wachten op je overstap?’ Probeer dan nog vier minuten een van onze andere free fun games van de week. Bedank ons later maar!

Details Game
Jaar:
2016
Genre:
Endless tapping
Platform:
Google play / iTunes store