Free fun game van de week: 'Pineapple pen'

Even irritant als het lied

Een dikke week geleden verblijdde het internet ons alweer met een stukje hoogstaande cultuur. Het nummer ‘PPAP’ van de Japanse komiek Piko Taro biedt ons een unieke kijk in de diepgaande driehoeksrelatie van een pen, een appel en een ananas. De mannen van Ketchapp, die bekend staan om hun zinloze, eenvoudige maar griezelig verslavende smartphonespelletjes, zorgden voor de interactieve vertaling van dit meesterwerk.

In ‘Pineapple pen’ schiet je – zoals in het liedje – pennen naar rondvliegende appels en ananassen. Als je raak schiet, krijg je punten, anders stopt het spel, en gelukkig ook de muziek. Die is vreemd genoeg niet de originele soundtrack. Wel een zeer gelijkaardig liedje dat net niet hetzelfde is, maar wel even irritant en catchy.

Raak je het vliegend fruit in het midden? Dan heb je een echte (pine)apple pen - met bijbehorend geluidseffect - en krijg je naast dubbele punten ook de kans om een pineapple pen te schieten. Als ook dat lukt, kan je de heilige graal (pen pineapple apple pen) maken en krijg je vier keer zoveel punten!

Hiermee weet je genoeg om je puntentotaal – samen met je pennen - in de hoogte te laten schieten. En dat is meteen ook de enige uitdaging in het spel. Hier dus geen extra modussen of dagelijkse opdrachten die je in gelijkaardige smartphonespelletjes steeds meer ziet verschijnen. Het minimalisme van het lied wordt dus duidelijk ook in het spel doorgetrokken.

Technisch is ‘Pineapple pen’ van de kwaliteit die we van Ketchapp gewend zijn: zeer degelijk. En dat maakt dat ‘Pineapple pen’ zijn plaats aan de top van de downloadlijsten ook wel verdient. Al gaan we ervan uit dat de storm rond het spel, net zoals die rond het lied, ook snel weer zal gaan liggen en plaats zal maken voor the next big thing. Maar ach, we hebben ons toch weer een kwartiertje bezig kunnen houden.

Details Game
Jaar:
2016
Genre:
Endless tapping