Inuyashiki

Ichiro Inuyashiki is een loser die zijn pensioen nadert. Niemand respecteert hem en als klap op de vuurpijl blijkt hij terminaal. Dan wordt hij op een nacht in een park verblind door een vreemd wit licht. Als hij terug bij bewustzijn komt, ontdekt hij dat hij is getransformeerd in een hoogtechnologische humanoïde robot. Plots is hij zo fit als een hoentje en beschikt hij over superkrachten.

Inuyashiki is de verfilming van een in Japan razend populaire manga-boekenreeks die ook al aan de basis lag van een animeserie. Nu is er dus de film. Hierin volgen we de lotgevallen van Inuyashiki met zijn nieuwe superkrachten. Gezien een superheld niet zonder nemesis kan, volgen we gelijktijdig Shishigami Hiro, een tiener die dezelfde transformatie heeft ondergaan. In tegenstelling tot Inuyashiki is de jongeman echter nogal nihilistisch, wat hem ertoe brengt aan het moorden te slaan.

De sterkte van 'Inuyashiki' is dat de film de tijd neemt om beide hoofdpersonages uit te werken. Hoewel slechts Inuyashiki de titel mag dragen, krijgt hij amper meer schermtijd dan zijn tegenstander en ook bij hem krijgen we een duidelijke evolutie voorgeschoteld, van reguliere tiener naar niets ontziende seriemoordenaar.

Dat het geheel aan het einde van de film tot een grote showdown moet leiden, zie je natuurlijk van kilometers ver aankomen. Spijtig dat regisseur Shinsuke Sato hier uiteindelijk de teugels losgooit. Wat tevoren een realistische plotopbouw was - voor het genre dan toch - wordt uiteindelijk een volledig absurde aaneenschakeling van 'Is hij dood? Is hij dood?'-scènes waarbij Inuyashiki's liefde voor zijn dochter wel heel lang en breed wordt uitgesmeerd.

Los daarvan, een vermakelijke en onderhoudende special effectsfilm.

Details Nu in de zalen
Jaar:
2018
Speelduur:
127 min.