Stephen Desberg & Griffo, ‘Oliver Page & de tijddoders 1’

Verademing

2544. Een groepje mensen in vreemde astronautenpakken jagen op monsters. Monsters die het lichaam en de geest van mensen kunnen overnemen… Wynn is één van die jagers en wanneer we eindelijk in het science-fictiongebeuren komen, worden we terug gekatapulteerd naar 1874, waar ons hoofdpersonage Oliver Page rondloopt. In Midden-Perzië is hij op zoek naar de tombe van Alexander de Grote, maar komt terecht bij de sarcofaag van een onbekende koning. Die persoon zou er levend begraven zijn en de tombe bevat rare reliëftekens en krachten. Zo kwam zijn hond aan het graf en werd hij even later helemaal gek. Ook nam Oliver twee ringen mee die ook speciale krachten bezitten, waardoor hij plots rondloopt in Londen… in 2019.

In de nieuwste telg van het duo Desberg-Griffo wordt er heen-en-weer gepingpongd tussen de toekomst, het heden en het verleden, zonder verwarrend over te komen. Aanvankelijk dachten we ons te begeven in een volledig futuristisch science fictionverhaal met een overvloed aan aliens en vreemde ruimteschepen. Gelukkig krijgen we dus ook een historisch én een hedendaags kantje in het eerste deel van 'Oliver Page & de tijddoders'. Die variatie zorgt ervoor dat we niet wegdobberen van het verhaal en gefocust blijven. Wat de precieze link zal zijn tussen Oliver en Wynn, komen we dus pas later te weten, maar het feit dat we met vragen achterblijven zegt genoeg. Verwacht geen literair hoogstaande dialogen of extreem gedetailleerde tekeningen, want dan kom je van een kale reis terug. Leg die verwachting eerder bij een (ont)spannend en gevarieerd verhaal en je gebeden worden verhoord.

Stephen Desberg kan al heel wat adelbrieven voorleggen met onder andere 'Billy the cat', 'Black Op', 'De leeuw van Juda', 'Jack Wolfgang', 'I.R.$.' en nog zo veel meer. Wat verhalen schrijven betreft, heeft hij dus al ervaring in heel wat verschillende genres. Wat al die reeksen met elkaar gemeen hebben, is spanning en dat bewijst hij in zijn nieuwste creatie opnieuw. Griffo kennen we dan weer van zijn hommage aan Jommeke (Jomme), maar ook van 'De pijl van Nemrod', 'S.O.S. Geluk' en 'Empire USA'. Ook hier levert hij alweer een sterk getekend verhaal af, met aandacht voor details en kaderkeuze. We zijn razendbenieuwd wat het tweede en laatste hoofdstuk ons te bieden zal hebben, maar deel één was alvast veelbelovend.

 

Details Strips
scenario: Stephen Desberg
Tekeningen: Griffo
Uitgeverij: Glénat, Ballon Media
Jaar:
2020