Olivier Pont & Régis Loisel, 'Een godverdomse klootzak 1: Isabel'

Krachtig debuut

We zitten begin jaren 1970. Max komt een half jaar na de dood van zijn moeder terecht in de Braziliaanse jungle, waar haar roots liggen. Hij draagt twee foto’s van zijn kleuterjaren bij zich waar hij opstaat met telkens een andere man. Hij hoopt dat een van hen zeker zijn vader is. In ieder geval wou zijn recent overleden moeder er niks over kwijt. In een lokaal café herkent iemand een van de mannen. En dan kan de zoektocht beginnen ...

Hoewel de titel veelzeggend is, begint het album op zich vrij rustig. Naarmate de lectuur vordert, stijgt het niveau al snel qua actie, spanning en zelfs een vleugje romantiek met uiteraard enkele hoogtepunten.

De personages zijn meer dan behoorlijk uitgewerkt en de kaderkeuze is weldoordacht, alsof we een animatiefilm van degelijke makelij aanschouwen. Ook het verhaal houdt ons bij de pinken met hier en daar een leuke twist erin om de voorspelbaarheid af te nemen. Al die pluimen mogen auteurs Régis Loisel en Olivier Pont op hun hoed spellen.

Régis Loisel kan al heel wat mooie adelbrieven voorleggen met onder andere ‘Magasin Général’, ‘Peter Pan’ en ‘Op zoek naar de tijdvogel’. Olivier Pont kennen we dan weer van ‘Ontboezemingen’, het heerlijke ‘Over de grenzen van de tijd’ en het recente ‘Losse eindjes’, waar hij zowel het verhaal schreef als tekende. In ieder geval is het duo getalenteerd genoeg om een verhaal succesvol te maken en met het debuutalbum zijn ze meteen sterk uit de startblokken geschoten.

Details Strips
tekeningen: Olivier Pont
scenario: Régis Loisel
uitgeverij: Blloan
Jaar:
2019