MAT, ‘Tijd voor beweging met Daniël’

Toilethumor

Op ons toilet hangt een uitgeknipt stripstrookje. Een dik, naakt mannetje staat in een winkel. Hij draagt een bril waardoor we zijn ogen niet kunnen zijn. Achter de toonbank staat een koe. 'Goedemiddag, mevrouw', zegt het kale mannetje. 'Zeg maar meuvrouw', antwoordt de koe. Er is één plaatje stilte. Dan plaatst het mannetje de dooddoener 'Ik kan nog steeds niet geloven dat jij deze zaak rund.'

Van dat intergalactische hoge niveau zitten er ook enkele moppen in deze nieuwe bundeling van Daniël, die zijn absurde avonturen doorgaans beleeft in De Standaard. De uitgeverij doet een ijdele poging om dit boek in de markt te zetten als de perfecte handleiding om weer in beweging te geraken en zo gezonder te leven. Een uitgekookte marketingstrategie, zeker in deze tijd van kerstkalkoenen en nieuwjaarsraclette. Helaas maakt Daniël er zelf een sport van om vooral aan te tonen waarom beweging meer goed dan kwaad doet. 

Politieke correctheid is auteur MAT, pseudoniem van tekenaar en animatiefilmer Matthias Phlips, die zijn artiestennaam consequent in een mat tekent, daarbij volslagen vreemd. Dieren worden op de meeste lullige en tegelijk inventieve manieren vermoord en als er wat bloed of een streep kak nodig is om een grap te maken, waarom niet? Minder vernieuwend maar daarom niet minder grappig zijn de woordspelletjes: onder de zonnebank gaan, met de kaart betalen, analisten die aanraden om te beleggen… Uiteraard zijn niet alle moppen even hilarisch. Hoewel er allicht genoeg lezers te vinden zijn die het volmondig met ons oneens zijn wat het laten van een scheet ten aanzien van de nieuwe K3 betreft.

Aan het sporten zijn we nog niet geraakt, dat is meer iets voor onze goede voornemens. MAT en Daniël kregen ons toch aan het bewegen met enkele welgemikte aanvallen op de lachspieren. Missie alsnog geslaagd, dus. 

Details Strips
Auteur: MAT
Uitgeverij: Polis
Jaar:
2017
Aantal pagina's:
112