Frigiel, Jean-Christophe Derrien & Minte, ‘Frigiel en Fluffy 1: Het mysterie van de verdwenen watermeloenen & 2: Iedereen beroemd!’

Plezier voor jong (en oud)

Wie een beetje thuis is in het Minecraft-wereldje (en voornamelijk Frans spreekt), heeft ongetwijfeld al gehoord van Frigiel. Op Youtube heeft de gamer ongeveer 2 miljoen abonnees en met een eigen stripreeks probeert hij wat meer uitdaging aan te gaan. In samenspraak schrijft hij het verhaal met Jean-Christophe Derrien terwijl Minte (Mainstream INTernational Entertainment) de tekenstudio is die verantwoordelijkheid draagt voor het grafische aspect. Uitgeverij Silvester brengt de eerste twee albums tegelijk uit, want geef toe; op één been kan je toch niet staan? 

Het debuutalbum doet ons kennismaken met tovenaarsleerling Frigiel en zijn hond Fluffy in het dorp Lanniel. Samen met zijn vrienden Abel (de ambachtsman) en Alice (de beginnende dievegge) gaat hij op zoek naar karrenvrachten vol verdwenen watermeloenen. Hiervoor trekken ze onder andere door een bos vol zombies en komen ze bij een herberg terecht waar ze Waterz tegenkomen. Hij vervoert de vruchten en dus gaan ze met 4 op pad om het mysterie op te lossen. 

In het tweede album willen de vrienden meer krediet voor hun heldendaden, tot ineens Siphayes komt die vertelt over een toernooi in de stad Famous waar hij beroemd zou worden. De winnaar van de competitie zou een levensecht gouden standbeeld krijgen en de bedoeling is kristalhelder: de populairste wint. Frigiel gaat met 7 andere deelnemers op zoek naar de roem, maar dan moet de echte verrassing nog komen.  

En van verrassingen gesproken, kunnen we zeggen dat we aangenaam verrast zijn door het debuuttweeluik van Frigiel en Fluffy. Telkens krijgen we een vlot lezend, fluks getekend verhaal op de plank dat ons een ontspannen gevoel bezorgt. De verhalen zijn erg rechtlijnig met hier en daar een goed gekozen plot twist. In het Frans staat de reeks al veel verder met 5 albums. Laat ons hopen dat Silvester snel volgt met de vertaling.  

 

Details Strips
scenario: Frigiel, Jean-Christophe Derrien
tekeningen: Minte
Uitgeverij: Silvester Strips
Jaar:
2019